Tweede overstijgende Community of Learning

 

Samen aan de slag!

Op maandag 29 oktober heeft de tweede overstijgende Community of Learning (COL) van cross-overs plaatsgevonden. Tijdens de de eerste COL-bijeenkomst lag de focus op de impact en verandering in het onderwijs. Hierin zijn de ervaringen vanuit de pilot besproken met praktische voorbeelden en vraagstukken. Tijdens deze tweede COL lag de nadruk op de samenwerking tussen domeinen, sectoren en praktijken in een tripartiete context. De leden van de CoL bestonden uit transitiemanagers, directeuren, projectleiders en regiopartners.

In gezamenlijkheid is er met elkaar gekeken naar alle onderdelen van cross-over samenwerking waarbij het cross-over model ingezet is: wat zorgt ervoor dat we succesvol samenwerken, denkende aan slimme samenwerkingen, cultuur, strategie en leiderschap. Met elkaar zijn er doeltreffende interventies benoemt die elke onderdeel kunnen aanjagen en het proces kunnen versnellen.

Vervolgens is iedere pilot met zijn eigen regiopartner in gesprek gegaan om het samenwerkingsmodel op de eigen situatie te leggen. Het werd hierdoor ook een interactieve en proactieve bijeenkomst met direct resultaat voor ieders eigen samenwerking.

Het samenwerkingsmodel geeft de nodige handvatten en onderliggende interventies die concreet ingezet kunnen worden op de samenwerking te versterken: een praktische vertaling in de samenwerking.

Het samenwerkingsmodel

Tijdens de Community of Learning is gewerkt met een nieuwe tool: het samenwerkingsmodel.  In dit model werk je toe naar een overzicht op welke onderdelen de cross-over samenwerking waarvoor je de tool hebt ingevuld sterk en minder sterk is ontwikkeld. Hierop volgend kun je gerichte interventies voor verbetering en versnelling van specifieke onderdelen binnen de samenwerking uitzetten. Benieuwd hoe dit model eruit ziet en hoe het werkt? Klik dan hier en hier om het samenwerkingsmodel te downloaden.

Notitieboek

Het cross-over notitieboek is uitgedeeld tijdens de Community of Learning. In het notitieboekje zijn de belangrijkste onderdelen van de actielijn Cross-overs en het werken in een cross-over context gebundeld. Ben je benieuwd naar dit boekje? Kijk op cross-overs.nl/tools om het boekje te downloaden.

Contact

Wil je meer informatie over Cross-overs? Neem dan een kijkje op de website www.cross-overs.nl. Heb je vragen, aanvullingen of opmerkingen? Mail dan naar info@cross-overs.nl

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.